Nyhetsrum

Medarbetarintervju med Jaana Nilsson

Hur är det att arbeta på AG Advokat? Vår kollega Jaana Nilsson, advokat och biträdande jurist, berättar:

Hur länge har du arbetat på AG Advokat?

– Tiden går snabbt, jag har jobbat här i drygt sex år. Det är spännande att få följa advokatbyråns tillväxtresa – det har hänt massor på de här åren.

Vad är det bästa med att arbeta på AG Advokat?

– Det bästa är kollegorna, ett stort gäng duktiga och roliga personer, i kombination med de intressanta och varierande uppdrag som klienterna utmanar oss med! Något annat som uppskattas är att byrån inte alls är stel, utan lyckas kombinera professionell rådgivning med en organisation som har högt i tak. Det finns utrymme för egna idéer. Ett annat stort plus är flexibiliteten i advokatrollen, att jobbet kan göras från fler ställen än bara kontoret.

Vad är den vanligaste missuppfattningen om ditt jobb?

– Det måste nog vara att advokater ”alltid” jobbar (och är rätt tråkiga). Vi jobbar när klienterna behöver det, men återhämtning däremellan är viktigt (och vågar nog säga att vi är rätt skojiga).

Vad lockade dig till att börja jobba på AG Advokat?

– Privat sektor i sig var lockande. En kollega från en tidigare arbetsplats hade börjat på AG och gav en positiv bild, som visade sig stämma. Jag hade även kommit i kontakt med ombud från byrån när jag arbetade med tvistemål på domstol och fått ett gott intryck. Det som lockade främst var att få arbeta med tvistelösning på AG tillsammans med skickliga delägare med lång erfarenhet av det, både som advokater och flera även med tidigare domarutbildning.

Läs mer på vår karriärsida >>

Stort grattis till årets uppsatssipendiat Isa Movitz!

AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent som skrivit det bästa examensarbetet inom en frågeställning med praktisk relevans på kommersiell nivå för fastighetsbranschen eller entreprenadsektorn. 2023-års stipendium tilldelas Isa Movitz!

Stort grattis till årets uppsatsstipendiat Emelie Constant!

AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent som skrivit det bästa examensarbetet inom en frågeställning med praktisk relevans på kommersiell nivå för fastighetsbranschen eller entreprenadsektorn. 2022-års stipendium tilldelas Emelie Constant med examensarbetet om ”Självkostnadsprincipen i kommersiella entreprenadavtal – kostnadsredovisning och ersättningsbestämningar i entreprenader som utförs på löpande räkning enligt AB 04 och ABT 06”.

Nischad: Avsnitt 8

I detta avsnitt talar vi med partnern Niklas Gyllentrost och advokaten Måns Derk. De har båda lång erfarenhet inom fastighetsrätt och delar med sig både av juridiken och vad som ledde dem till rättsområdet.