Nyhetsrum

Vi gratulerar årets uppsatsstipendiat

AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent som skrivit det bästa examensarbetet inom en frågeställning med praktisk relevans på kommersiell nivå för fastighetsbranschen eller entreprenadsektorn. 2021-års stipendiat är nu utsedd.

Stipendiet tilldelas Johan Cederberg som tog examen från Uppsala universitet 2020 med den fastighetsinriktade uppsatsen ”Skentillbehör till fastighet: En studie i uppkomst och möjligheter”.

Motiveringen lyder:

”AG Advokats uppsatsstipendium [2021] tilldelas Johan Cederberg och examensarbetet Skentillbehör till fastighet – en studie i uppkomst och möjligheter som med en inte endast skenbar höjd, skärpa och djup framställer en kapabel analys av jordabalkens skenbart enkla tillbehörsreglering och som mäktar överbrygga avståndet mellan dess abstrakta grundvalar och de för affärslivets fastighetsköpare, kreditgivare och fastighetsägare praktiskt betydelsefulla utmaningarna, med tillförande fastighetsrättens område och fastighetsbranschen kunskap och insikt, i allas intresse.”

Stipendium 2022

Vi söker nu uppsatser till 2022. Du som är intresserad av att ansöka hittar mer information på vår karriärsida.

Läs mer om uppsatsstipendiet >>

 

Nischad: Avsnitt 4

I avsnitt 4 diskuterar vi hur det är att arbeta på en nischad advokatbyrå, och hur det kan särskiljas från en traditionell fullservicebyrå. Till hjälp att besvara frågan har vi bjudit in partnern Viktoria Edelman och advokaten Elin Schedin.

Nischad: Avsnitt 3

I MP-avsnittet träffar vi Johan Rosén och Håkan Bjerle, AG Advokats befintliga respektive tidigare managing partner.