Nyhetsrum

Ny Managing Partner på AG Advokat

Idag börjar Johan Wingmark som ny Managing Partner på AG Advokat. Johan Wingmark har varit på AG Advokat sedan 2007 och inträdde som partner 2013. Johan Wingmark tar över efter Johan Rosén som har varit MP sedan 2021. Johan Rosén kommer att fortsätta rollen som partner inom entreprenad.

Jag ser fram mot att ta AG Advokat vidare på resan som den ledande advokatbyrån inom bygg- och fastighetssektorn. AG Advokat har successivt breddat erbjudandet och byrån är nu verksam inom bygg- och fastighetsbranschens alla rättsområden.  På AG Advokat finns den juridisk spetskompetensen, men också en samlad erfarenhet och en bredd i kunnandet som gör att vi alltid kan erbjuda klienter en välbalanserad laguppställning. Och på AG Advokat brinner intresset, och engagemanget, för branschens förutsättningar och utmaningar. Jag vill också rikta ett särskilt tack till Johan Rosén (avträdande MP) som gjort fina insatser för byråns utveckling”, säger Johan Wingmark.

”När jag började på AG Advokat var vi i vissa avseenden en helt annan byrå än vi var under mina drygt tre år som MP. Den kanske mest uppenbara skillnaden är att antalet medarbetare och därmed också omsättningen hade ökat ca 500 %. När jag tillträdde som MP insåg jag behovet av att gå mot ett mer ägarstyrt bolag med tydliga roller mellan delägarmöte, styrelse och MP. Det handlar om att bli mer snabbfotade och effektiva. AG Advokat har tagit många steg i rätt riktning och som MP har jag haft ett stort stöd från vice vd Charlotte Lavefjord och styrelsen med dess ordförande Johan Lindberg. Det är med varm hand och stort förtroende jag nu lämnar över som MP till Johan Wingmark, säger Johan Rosén.

 

Kontakt: Amanda Zingaropoli

+46 8 677 17 36 |

Stort grattis till årets uppsatssipendiat Isa Movitz!

AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent som skrivit det bästa examensarbetet inom en frågeställning med praktisk relevans på kommersiell nivå för fastighetsbranschen eller entreprenadsektorn. 2023-års stipendium tilldelas Isa Movitz!