Nyhetsrum

AG Advokat välkomnar tre nya delägare

AG Advokat välkomnar tre nya delägare till årsskiftet och stärker därmed byråns expertis inom flera verksamhetsområden.

AG Advokat har valt in advokaterna Maria Fahlcrantz, Niklas Gyllentrost och Eric Ödling som delägare i byrån och fortsätter därmed sin utvecklingsresa. De nya delägarna inträder till årsskiftet.

”För oss är det extra roligt att välkomna Maria, Niklas och Eric som delägare i byrån. Alla tre är sedan länge biträdande jurister på byrån och har gått AG:s partner track. De är riktigt vassa inom sina respektive områden och har mycket att bidra med i AG:s fortsatta utveckling,” säger AG Advokats Managing Partner Håkan Bjerle.

Efter avslutad tingstjänstgöring anslöt Maria Fahlcrantz till AG Advokat 2012. Hon är verksam i en av byråns entreprenadgrupper och har ett särskilt fokus på tvistelösning, men anlitas också som rådgivare i bygg- och anläggningsprojekt. Därutöver håller hon kurser för byggbranschens aktörer och undervisar studenter i entreprenadrätt.

Niklas Gyllentrost började på byrån 2013 och arbetar framförallt inom entreprenad- och konsulträtt (särskilt mark, anläggning och infrastruktur) inklusive försäkringsfrågor och med ärenden inom ett fastighetsutvecklingsprojekts tidiga skeden (mark och exploatering). Han var tidigare anställd på annan advokatbyrå och har även varit yrkesverksam som arkitekt.

Eric Ödling är verksam inom byråns transaktionsgrupp och arbetar bland annat med fastighetstransaktioner, transaktioner inom byggbranschen och joint ventures. Han biträder också klienter inom bygg, fastighet och industri med olika typer av kommersiella avtal såsom leverans/inköp, tjänsteavtal, service och underhåll och samarbetsprojekt. Eric anslöt till AG Advokat 2014 från Vinge.

Med över 60 jurister är AG Advokat idag Sveriges största nischbyrå med expertis inom fastighet och entreprenad. Byrån rankas som en av de absolut främsta inom dess specialistområden.

> Läs pressutskicket här

Ny Managing Partner på AG Advokat

Idag fredagen den 16 februari blir Johan Wingmark AG Advokats nya Managing Partner. Johan Wingmark har varit på AG Advokat sedan 2007 och inträdde som partner 2013. Johan Wingmark tar över efter Johan Rosén som har varit MP sedan 2021. Johan Rosén kommer att fortsätta rollen som partner inom entreprenad.

Stort grattis till årets uppsatssipendiat Isa Movitz!

AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent som skrivit det bästa examensarbetet inom en frågeställning med praktisk relevans på kommersiell nivå för fastighetsbranschen eller entreprenadsektorn. 2023-års stipendium tilldelas Isa Movitz!