Nyhetsrum

AG Advokat biträder fastighetstrio i projektet Nacka Port

VästkustStugan, Mjöbäcks Entreprenad och Innovation Properties har bildat ett JV med Balder, och tillsammans ska de bygga Nacka Port som ska bli den nya entrén till Nacka stad. Nacka Port innefattar två höghus om 38 respektive 30 våningar, vilket innebär att det med 38 våningar kommer att bli Stockholms högsta bostadshus. Tornen kommer bland annat inrymma bostäder samt kommersiella ytor som restaurang, deli, bageri och cykelverkstad.

AG Advokat har biträtt VästkustStugan, Mjöbäcks Entreprenad och Innovation Properties vid försäljning av bolaget (Nacka Port), samt assisterat vid etablering av det nya JV-bolaget mellan säljarna och Balder. Johan Gadd har varit ansvarig partner, i AG Advokats team ingick även Alexander Göthlund Issjö och Emily Dahlqvist.

Läs mer om projektet >>

AG Advokat är legala rådgivare till Racehall som bygger Sveriges största inomhusgokartbana.

Från och med hösten 2024 öppnar Sveriges särklass största inhomhusgokartbana i Botkyrka. Gokartbanan blir cirka 7 500 m² stor, 1000 meter lång och rymmer över 30 gokartbilar samtidigt. AG Advokat, med team bestående av Ola Ihse och Lilian Vo, har varit Racehalls legala rådgivare i projektet och hjälpt till med upprättandet av ett totalentreprenadavtal med RO-gruppen för anläggningens uppförande.