Om byrån

AG Advokats uppsatsstipendium

AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent som skrivit det bästa examensarbetet inom ett område som tangerar fastighets- eller entreprenadbranschen. Riktlinjer och kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

Stipendiet är dels avsett att främja kunskapsutveckling och nytänkande för de branscher som AG Advokat verkar inom, dels att för juriststudenter synliggöra AG Advokats kärnområden; fastighet- och entreprenadrätt. Vi lägger därför stor vikt vid examensarbetets praktiska relevans för AG Advokats kärnbranscher och för byrån. En framåtblickande uppsats med stark förankring i aktuella eller kommande utmaningar för fastighets- eller entreprenadbranschen premieras.

Inför nästa stipendium (2020/21)

Nästa stipendiat utses i början av 2021. Du som vill delta skickar in din uppsats till oss senast fredagen den 26 februari 2021. Vänligen ta del av riktlinjerna nedan för att säkerställa att du uppfyller kraven.

I årets jury sitter från AG Advokat advokaterna Johan Wingmark, Eric Ödling och Naala Gångare Grede. Läs mer om stipendiet i denna intervju med Johan Wingmark.

Ansök genom att skicka in ifyllt ansökningsformulär och din uppsats till Camilla Hedborg (marknadsansvarig). Glöm inte att läsa igenom riktlinjerna i förväg.

 

Information

Ansökningsformulär >>

Fyll i ansökningsformuläret via länken ovan och skicka in tillsammans med din uppsats, senast fredagen den 26/2 2021.

Kontakt och frågor >>

Vid frågor vänligen kontakta Camilla Hedborg, marknadsansvarig, på camilla.hedborg@agadvokat.se.