Nyhetsrum

Träff för nystartat nätverk för industrins standardavtal

Den första nätverksträffen för det nystartade Nätverket för Industrins Standardavtal ägde rum tidigare i veckan på AG Advokats kontor, där Mats Bergström från Teknikföretagen var inbjuden för att presentera NL17 och väsentliga förändringar mellan NL09 och NL17.

Uppslutningen var god och träffen lockade jurister från svenska industriföretag, professorer och andra jurister som är aktiva inom området och Mats konstaterade ”att inte minst de nya reglerna i NL17 om immaterialrättsintrång väckte intresse och diskussion.”

Christian Hybbinette, partner hos AG Advokat och initiativtagare till nätverket, saknade ett forum där jurister har möjlighet att diskutera frågeställningar och dela erfarenheter kopplade till industrins standardavtal. 

”Det är verkligen roligt att få träffa jurister med samma inriktning och att få grotta in sig i frågeställningar såsom ansvarsfördelning, försäkringsskydd och datahantering. Att dessutom få en förhandsinblick i NL17 och att få höra Mats berätta om arbetet bakom revideringen var verkligen spännande. Jag ser redan fram emot nästa träff”, säger Christian.

__________

Nätverket för Industrins Standardavtal (bland andra SSG, NL, NLM, Orgalime, FIDIC, ABA) kommer att samlas två gånger per år med inbjudna talare och tid för diskussion.

Kontakt: Christian Hybbinette, [email protected]

Pop up Almedalen 2021

I år kör AG Advokat Pop up Almedalen 2021. AG Advokats Johan Gadd, Johan Lindberg, Anders Malm, Anders Skägg och Måns Derk packar ihop arbetet i Stockholm för att i Almedalsveckans ära vara verksamma från Visby 6-7 juli.