Nyhetsrum

AG Advokat välkomnar två nya partners

Elin Schedin och Måns Derk inträder som partners i AG Advokat.

Advokaterna Elin Schedin och Måns Derk inträdde den 1 januari 2022 som partners i AG Advokat, och stärker därmed byråns verksamhet inom bland annat entreprenadavtal och fastighetstransaktioner.

”Det är med stor glädje vi välkomnar Elin och Måns som delägare på AG Advokat. Vi ser en kontinuerligt ökad efterfrågan på våra tjänster och deras partnerinträde signalerar AG:s växande närvaro på marknaden såväl idag som i framtiden. Både Måns och Elin är mångåriga medarbetare på AG och är redan nu viktiga kuggar i byråns företagskultur. Vi är därmed också helt trygga i att de dessutom är mycket skickliga advokater, med genuin spetskompetens inom sin respektive verksamhetsinriktning”, säger AG:s Managing Partner Johan Rosén.

Elin är specialiserad inom entreprenad- och fastighetsrätt med tyngdpunkt på byggbranschens standardavtal. Hon biträder regelbundet klienter vid avtalsförhandlingar och med löpande rådgivning i större entreprenadprojekt och har även erfarenhet av bolags- och fastighetstransaktioner. Elin återvände till AG Advokat för tre år sedan, efter att ha varit verksam som bolagsjurist på JM ett antal år.

”Det är väldigt roligt att vara en del av AG, en av de absolut främsta advokatbyråerna inom entreprenad- och fastighetsutveckling. AG har en mycket kompetent och prestigelös organisation som alltid arbetar hårt för att leverera bästa resultat. Jag ser fram emot att fortsatt driva byråns verksamhet framåt och att vara en del av dess fortsatta utveckling”, säger Elin Schedin.

Måns har varit verksam på AG Advokat sedan 2015, han anställdes direkt efter avslutade juridikstudier i samband med att transaktionsverksamheten startades upp på byrån. Måns arbetar brett inom fastighets- och miljörätt med särskilt fokus på fastighetstransaktioner/M&A och fastighetsfinansiering.

”Det känns inspirerande att ta steget in som partner. Jag ser fram mot den fortsatta resan och att få fortsätta arbeta med kvalificerad rådgivning som en del av AG:s starka delägarteam”, säger Måns Derk.

Med över 60 jurister är AG Advokat Sveriges ledande nischbyrå med expertis inom fastighet och entreprenad.

Kontakt

Camilla Hedborg, marknadsansvarig

Ny Managing Partner på AG Advokat

Idag fredagen den 16 februari blir Johan Wingmark AG Advokats nya Managing Partner. Johan Wingmark har varit på AG Advokat sedan 2007 och inträdde som partner 2013. Johan Wingmark tar över efter Johan Rosén som har varit MP sedan 2021. Johan Rosén kommer att fortsätta rollen som partner inom entreprenad.