Nyhetsrum

AG Advokat förstärker med professor Erika P Björkdahl

I mars 2023 kunde AG Advokat välkomna Erika P Björkdahl som ny kollega. Hon är professor i civilrätt på Juridiska institutionen, Uppsala universitet, där hon också varit föreståndare för IFF-Institutet för Fastighetsrättslig Forskning. Härutöver har hon lång erfarenhet som konsult i avtals-, fastighets och entreprenadfrågor.

”Mina år som konsult har väckt mitt intresse för att kliva över till byråvärlden och det är fantastiskt roligt att nu få börja på AG Advokat. Byrån besitter en gedigen kompetens och jag ser mycket fram mot att bli en del av verksamheten och bidra med min kunskap”, säger Erika P Björkdahl.

Erika är specialiserad i avtalsrätt och fastighetsrätt och har publicerat såväl böcker som artiklar på området.

”Det är hedrande att Erika valde just AG Advokat bland de advokatbyråer som har en stark marknadsnärvaro inom de rättsområden som Erika fokuserat på i sin akademiska karriär. Rekryteringen av Erika kommer tveklöst bidra till att AG fortsatt kan behålla sin marknadsledande position och spetskompetens. Att hon dessutom är en öppensinnad, prestigelös och mycket trevlig kollega gör ju inte precis saken sämre”, säger AG Advokats managing partner Johan Rosén.

AG Advokat är nischbyrån inom fastighet och entreprenad. Med mer än 30 års erfarenhet och över 70 jurister erbjuder vi djupgående branschkunskap och lämnar rådgivning med fokus på affärsmässiga lösningar.

 

Kontakt

Amanda Zingaropoli, marknadschef 

Ny Managing Partner på AG Advokat

Idag fredagen den 16 februari blir Johan Wingmark AG Advokats nya Managing Partner. Johan Wingmark har varit på AG Advokat sedan 2007 och inträdde som partner 2013. Johan Wingmark tar över efter Johan Rosén som har varit MP sedan 2021. Johan Rosén kommer att fortsätta rollen som partner inom entreprenad.

Stort grattis till årets uppsatssipendiat Isa Movitz!

AG Advokat ger årligen ut ett stipendium om 50 000 svenska kronor till den juriststudent som skrivit det bästa examensarbetet inom en frågeställning med praktisk relevans på kommersiell nivå för fastighetsbranschen eller entreprenadsektorn. 2023-års stipendium tilldelas Isa Movitz!